4.9.2015

Virkatut korit pikkutavaroille

Käykö sinullekin niin, että wc:n erilaiset pikkutavarat ovat usein ihan hujan hajan? Minulla tilanne on ainakin ihan vakio - sellainen pieni kaaos, josta yrittää jotenkin löytää tarvitsemansa.

Tällä kertaa yritin ratkaista ongelmaa virkkaamalla pari suloista pientä koria - jos ne houkuttelisivat pitämään tavarat paremmassa järjestyksessä.Ohjeen kehitin päästäni, koska halusin virkata korit samantien;
 • virkataan maitopurkin pohjan kokoinen isoäidinneliö (isoäidinneliön ohje löytyy esim. täältä)
 • lakataan lisäämästä kulmissa silmukoita eli virkataan samankokoista "putkiloa" ylöspäin sen verran kuin miten korkeaksi korin haluaa tehdä
 • lopuksi virkkasin kerroksen kiinteitä silmukoita
Maitopurkin kokoinen neliö valmis

 Ensimmäinen kori

 Ja toinenkin kori valmis!

Korien virkkaus oli varsin yksinkertainen ja nopea toteuttaa! Virkkasin vielä nelosen koukulla ja lankani oli sen verran paksuhkoa, että kerroksessa ei ollut paljoa silmukoita:)

Seuraavaksi alkoi tärkkäysoperaatio. En olekaan aiemmin tärkkäillyt ja hain siihen ideaa täältä. Päädyin kokeilemaan perunajauhoseosta (5 tl / 2 dl vettä). Kiehautin seoksen ja upotin korit siihen yksi kerrallaan. Seoksesta tuli vähän paakkuista, joten poistin paakut koreista upotuksen jälkeen. Kuivausmuottina käytin elmukelmulla päällystettyä maito/jogurttipurkkia. Annoin kuivua pari päivää. Usko meinasi tosin loppua ennen, koska vaikutti, että korit jäävät veteliksi, mutta yllättävän jämäköitä niistä loppujen lopuksi tuli korien kuivattua.

 5 tl perunajauhoja ja 2 dl vettä

 Maitopurkkien päällystys kelmulla

 Upotus seokseen

Valmis! Annetaan kuivua rauhassa.

Sitten vain maitopurkit ja kelmut irti ja korit käyttöön.


Pikkutavaroita on vielä runsaasti. Ei muuta kuin uusia koreja virkkailemaan:)

Osallistun tällä postauksella Viikonlopun linkkirinkiin Kivempi blogissa. Linkistä pääset katsomaan muiden postauksia kuluneelta viikolta. Muistathan myös kommentoida - kommentteja on kiva saada:)

Mukavaa viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Onpa hauska idea. Omat virkkaustaitonikin sisältävät neliön, joten tämän saisin tehtyäkin. Monesta käsityöstä en voi niin sanoa! :) Tärkkääminenkin oli mukava, sitä voisin soveltaa muuhunkin. Ihanaa iltaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Työ oli myös sopivan pieni, ihanaa kun valmistuu nopeasti:)
   Suosittelen:)

   Poista
 2. Tän syksyn opettelu aihe löytyi sinulta, opettelenkin tuon isoäidinneliön tekemään :) viime syksynä opettelin sydämen ja tähden.
  Tosi kuvat tuli ja juu kyllä wc on aina purkkia ja hiusjuttuja, ostin laatikkoon luhdan virkattu pikkukorit, toimivat nämäkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Jos oikein innostut neliöistä, niin kannattaa kurkata myös Virpi Siiran Oma koppa - neliö -kirja, siinä on monta ihanaa oivallusta:)

   Poista
 3. Tän syksyn opettelu aihe löytyi sinulta, opettelenkin tuon isoäidinneliön tekemään :) viime syksynä opettelin sydämen ja tähden.
  Tosi kuvat tuli ja juu kyllä wc on aina purkkia ja hiusjuttuja, ostin laatikkoon luhdan virkattu pikkukorit, toimivat nämäkin.

  VastaaPoista
 4. Kivan sävyn valitsit noihin. =) Olen haaveillut viime keväästä asti munanmuotoisista, tärkätyistä pääsiäisvirkkuista. Ehkä kokeilen ensi keväänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuulostaa ihanalta idealta, pitääkin tutustua ennen pääsiäistä:)

   Poista
 5. Söpöjä! Ja haa, koinpas ahaa-elämyksen - tosiaan koriksi virkatut työt kannattaa kovettaa, niin ne eivät lössähdä jatkuvasti! Mulle on iskemässä virkkausinto, joten tämäkin taitaa mennä jossain vaiheessa kokeiluun! :)

  VastaaPoista
 6. Kiitokset! Kannattaa kovettaa, ainakin näin ohuesta langasta ei vielä pysyisi oikein pystyssä ilman:)

  VastaaPoista
 7. Osaisinkohan minä tehdä tälläsiä... Oon niin surkea virkkaaja, mutta olis kiva kokeilla :)

  VastaaPoista