(½ pellillinen)
Pohja
200 g oivariinia
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 tl sitruunamehua (esanssia)
1 muna
4,5 dl vehnäjauhoja
Täyte
100g mantelijauhoa
1 muna
½ dl sokeria
300 g aprikoosihilloa
Kuorrutus
250 g tomusokeria
sitruunamehua maun mukaan
vettä
Nomparelleja
Vatkaa pehmeä rasva ja sokeri vaahdoksi. Sekoita jauhot ja vaniljasokeri. Lisää mukaan muna, jauhot ja sitruunamehu ja sekoita vaivaamatta tasaiseksi. Anna taikinan rauhoittua puoli tuntia jääkaapissa kelmulla peitettynä.
Kauli taikina leivinpaperilla (kelmulla peitettynä) ohueksi levyksi. Esipaista pohja 200 asteessa 10 minuuttia.
Vatkaa muna ja sokeri vaahdoksi. Kääntele joukkoon mantelijauhe. Sekoita mukaan aprikoosihillo / vaihtoehtoisesti voit laittaa sen suoraan levyn päälle. (Itse tein niin, että hillopurkissa oli reilummin, joten laitpin loput levyn päälle ja n. 300 g täytteeseen.)
Puolita esipaistettu levy kahtia ja laita täyte puolikkaan päälle. Paista 175 asteessa 20 minuuttia.
Nosta toinen puolikas täytetyn puolikkaan päälle (täyte jää sisälle). Sekoita kuorrutus ja levitä se tasaiseksi kerrokseksi levyn päälle. Koristele nomparelleilla. Anna kuorrutteen kovettua ja leikkaa levy paloiksi.
Hyvää Isänpäivää!
Herkullisen näköistä :)
VastaaPoistaKiitokset!
Poista