13.11.2015

Lupa epäonnistua

Tänään on ollut päivä, jossa mikään ei oikein tunnu sujuvan. Olisin halunnut tehdä vaikka mitä, mutta aloin hakata päätäni sen sijaan seinään. Teinkin vähän erilaisen päätöksen. Katsotaan, mitä käsityöstä tulee, jos annan itseni epäonnistua. Että lähtökohtaisesti en pura, jätä työtä sivuun jne. vaan teen sen tästä pieleen menevästä tunnetilasta käsin.

Aineksina minulla oli negatiivisen tunnetilan lisäksi tällainen koruliikkeestä nappaamani ilmainen kirjanen, aiemmin painamalla koristelemani pala farkunlahjetta ja taidekuva. Ihastuin tuohon taidekuvaan eilen eräässä koulutuksessa, minusta se kuvaa hienosti sellaista epämääräistä vellovaa tunnelatausta, joka toistuu myös migreeneissäni samoina värisävyinä ja epämääräisinä abstrakteina kuvioina.
Näistä aineksista lähdin kasaamaan taskua irtolehtipapereille. Nappaan usein monista paikoin mukaani sellaisia pieniä irtolehtioitä, jotka menevät runttuisiksi laukussani alta aikayksikön.

Farkkukangas ei suoraan riittänyt koko kirjaselle, joten tein siihen paikka paikoin kaarevia muotoja. Sopivat onneksi taidekuvan kanssa. Ompelin sieltä täältä taskua kiinni ja leikkelin lisää kaarevuutta. Taidekuvan liimasin mustalle paperille - sen saa napattua taskusta pois ihasteltavaksi. 

Saumat eivät ole ihan viimeisen päälle, mutta tässä työssä ei kuulukaan olla. Kuvatkin nimesin fail-työksi, mutta kaikessa epäonnistumisessaan ihastuin tähän kuitenkin.

Luen juuri parhaillaan Kaija Juurikkalan kirjaa Sielu ei nuku. Kaijan elämäntarinan lisäksi kirjassa opastetaan erilaisten tehtävien kautta omien henkisten kykyjen äärelle. Yhtenä tehtävänä on esimerkiksi erilaisten taidekirjojen hankinta ja puhuttelevien kuvien etsiminen. Pysähtymällä puhuttelevan kuvan äärelle alkaa se antaa hiljaisuuden lahjoja ja energisoitua ympärilleen. Samassa luvussa Kaija muuten kertoi, miten tärkeää on hänelle itselleen antaa itsensä epäonnistua. Mielenkiintoista:)

Seuraan mielenkiinnolla, miten esimerkiksi taidekuva vaikuttaa minuun ja miten se energisoi. Nyt sillä on ainakin oma paikkansa, jossa voin sitä ihastella ja katsella:) Ainakin lupa epäonnistumiseen vaikuttaa minuun jo positiivisella tavalla, negatiivinen tunnelataus on jo tiessään.

Energisoivaa viikonloppua!
2 kommenttia: