30.1.2016

Ideoita neuleiden tuunaukselle

Neuleista on tullut tehtyä jo monenlaista ja päätin kerätä erilaisia niistä tekemiäni tuunauksia yhteen. Neuleet ovat mielestäni kiintoisa tuunausmateriaali - on paksumpaa ja ohuempaa neuletta, palmikkopintoja ja pitsineuleita. Ja toisinaan se alkuperäinen neule ei vain (enää) säväytä tai sovi - niin sitä pääsee miettimään sille uutta käyttöä:)

Tuunatessa pitää ensin päästää irti ajatus siitä, miltä materiaali alunperin näyttää. Ideoinnin yhteydessä voi yrittää miettiä, mihin muuhun käyttöön materiaali voisi sopia tai mihin osat olisivat sopivan kokoisia. Onko vaate liian suuri tai liian pieni? Villapaidasta voi tehdä vaikkapa hameen tai laukun. Seuraavasta intouduin todella paljon ja tuunaus on ollut todella paljon käytössä. Kyseessä on nimittäin pirtsakka neulehame ja säärystimet.
Onko villapaita liian suuri? Ei hätää, sen voi kaventaa ja muokata samalla vaikkapa liiviksi. Neuleliivi on siitä mukava, että toisinaan kun villapaita on liian lämmin - niin tällöin liivi voi tuntua juuri sopivalta vaihtoehdolta. Ja silti saa kivaa neulepintaa päälleen. 

 

Tuunauksista jää helposti myös materiaalia yli. Yritän usein saman tien miettiä, voisiko niistäkin tehdä jotain kivaa, kun muuten jämäpalat jäävät helposti nurkkiin pyörimään. Liivin yhteydessä käytin ne pipoon ja kynsikkäisiin.
 

Neuleita voi käyttää muuhunkin kuin vaatteisiin. Olen kokeillut tehdä liian pienestä villapaidasta laukun ja täytyy sanoa, että toimii! Minusta on ihanaa kulkea neulelaukun kanssa - otan sen mukaani esimerkiksi kirjastoreissuille ja kuljetan siinä toisinaan myös pientä kansiota. 
Tälläkin kertaa käytin myös ylijäämät, niistä tuli pieni pussukka.


Olen työstänyt myös pitsisempiä neuleita uuteen muotoon. Yhdestä niin ihanasta, mutta itselle liian pienestä pitsipaidasta syntyi pitsimekko kaksivuotiaalle lapselleni.Toisesta vähän kiristävästä pitsineuleesta syntyi kesäinen bolero. Odottelen jo kevättä, niin saan sen jälleen käyttööni. Bolero lämmittää harteita sopivasti illan viiletessä, eikä ole liian kuuma. Tästä tuli myös kivan naisellinen.Senkin jämäpaloista syntyi kynsikkäät.

 

Sukkienkaan osalta en aina tyydy valmiisiin ratkaisuihin. Nämä sukat saivat särmää satiininauhasta ja pitsinpaloista.
Mieleeni tuli vielä toinenkin koristelu, tässä avarsin neuletta ja virkkasin sille koristereunan. Ihastuin, neule on ollut monia kertoja käytössä - ennen muokkausta se vain pölyttyi vaatekaapissa.Mukavaa ja idearikasta viikonloppua!

6 kommenttia: