29.1.2016

Neuleliivi villapaidasta

Villapaidat ovat mahtavia tuunausmateriaaleja. Niitä voi muokata monin tavoin. Aika harvoja materiaaleja olen hakenut kirppareilta - vielä - mutta muutamia hyvia neuleita kyllä. Tässä tulee taas esimerkki siitä, että aika pienellä vaivalla voi saada aika kivan uudistuksen vaatteelle.


Tarina alkaa tästä villapaidasta. Se oli aika reilun kokoinen, joten se vaati ainakin kavennusta. Harkitsin ensin hametta, kun neulehameet onat aika kivoja, mutta päädyin kuitenkin liiviin.


Leikkasin toisen neuleliivin avulla hihat ja reunoja pois ja aloin ommella. Onneksi tämä ei ollut helposti purkautuvaa sorttia ja ompelut sai tehdä rauhassa.


Sivusaumojen ja hihansuiden ompelun jälkeen avarsin kaula-aukkoa ja se meni ehkä aavistuksen avarammaksi kuin alunperin ajattelin. Mutta lopputulos oli silti minusta sopiva. Lopuksi lisäsin vyölenkit rintojen alle - neuleliivi sai hieman lisää ryhtiä.


Osallistun tällä postauksella myös Pienen Linnun makrotex-haasteeseen "mukavuusalueen ulkopuolella". En useinkaan viihdy kameran edessä, mutta tällä kertaa haasteen yllyttämänä päätin tehdä niin.Tokikin kasvoni rajasin silti pois. Opettelin samalla kamerastani ajastus-toimintoa ja pääsin siitä jyvällekin. Muita haasteeseen osallistujia löytyy täältä.


Tästä samaisesta neuleesta olen tehnyt myös pipon ja kynsikkäät ja ne löytyvät täältä.


Mukavaa viikonloppua!

8 kommenttia:

 1. Tuunaus on hieno juttu - hyödyllistä ja ekologista ja mukavaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ja siinä saa käyttää myös luovuutta, materiaalia kun on usein rajallisesti.

   Poista
 2. Onpas taitavaa vanhan villapaidan hyötykäyttöä. Nuo kuvat kameran edessä tuntuvat olevan useille bloggaajille se mukavuusalueen ulkopuolinen alue. Hieno lopputulos kuitenkin.

  T. Täysin arkista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mukavaa kuulla, että oli mieleen:) Ehkä siihen kuvaamiseen joskus tottuu tai löytää uuden suhtautumistavan...:)

   Poista
 3. Kameran edessä on haastavaa olla, tiedän! Minäkin tykkään leikellä villapaitoja ja muita hyljättyjä materiaaleja. Kiitos ideasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanopa muuta:) Ja kiitokset, mukavaa kuulla, että tuunaus innostaa sinuakin!

   Poista