19.1.2016

Sinisen sävyt

Törmäsin Villa Nannan ja Hääräämön -blogeissa mielenkiintoiseen haasteeseen Sinisen sävyt. Haaste on HommaHuoneen järjestämä ja tarkoituksena on tehdä käsitöitä vuoden aikana eri väreissä. Tammikuussa aloitetaan sinisellä värillä. Haaste kuulosti minusta niin kiintoisalta, että päätin osallistua.


Työn alla ei ollut keskeneräisenä sinisiä, joten niin taas vain aloitin uuden;) Vaatekaapissani on pyörinyt sininen farkkupaita tuunausideoita odottamassa ja nyt se sai tulta alleen. Katkaisin paidan ensin kainalon alta ja muotoilin uudelleen muotolaskosten avulla. Laitoin laskokset sekä eteen että taakse. Lisäksi piristin paitaa koristenauhojen avulla, olen saanut ne joskus Juju-kerhosta (käsityö-painotteisesta kirjakerhosta, joka sittemmin yhdistettiin Suureen Suomalaiseen kirjakerhoon).

Annoin työn jäädä tähän vaiheeseen muutamaksi päiväksi ja mietin ideoita hihoihin. Jättääkö ne pitkiksi vai tehdäkö niistä lyhyet. Ja niin vain vielä lyhensin ne ja laitoin samalla kuminauhaa kiristämään niitä vähäsen. Tykästyin.


Sininen on yksi kestosuosikkiväreistäni. Pidän sekä vaaleammista että tummemmista sävyistä. Jopa autoni on sininen. Pukeutumisessani on joskus ollut sinisempiä kausia, nykyisin vaatekaappini on monisävyisempi. Olen myös joskus käynyt värianalyysissä ja sielläkin on vahvistunut, että sininen pukee minua. Niin sitä vain usein luontaisesti pitää väreistä, jotka sopivat itselle.

Tiedättekö, mitä tapahtuu, kun yrittää kuvata käsityötä lattialla ja taloudessa on kissa? Se on kuin kutsu kävellä juuri sinne, mitä olet tekemässä....


 
Tässä vielä kuva vuodenvaihteessa tuunaamastani sinisen sävyisestä korusta.


Näillä ajatuksin mukana HommaHuoneen haasteessa. Itse haaste ja kommentteja muilta osallistujilta ensimmäisestä värihaasteesta löytyy täältä.

Mukavaa tiistaita!

12 kommenttia:

 1. Farkaussa on kyllä paljon erilaisia sävyjä, nämä sinu ovat sieltä utuisimmasta ja herkimmästä päästä. Hieno tuunaus, hiukan säkkimäisestä paidasta tuli kauniin naisellinen. Korukin on kaunis ja hauskasti kuvattu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Tuunauksessa on kyllä se kiva puoli, että vaatteen saa ihan eri näköiseksi ja joskus aika pienelläkin vaivalla - vain mielikuvitus on rajana:)

   Poista
 2. Hyvältä näyttää! Tosi kiva tuo nauha ja vyölenkit :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Ja mahdollisella vyöllä voi taas piristää lisää paitaa:)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitokset! Blogistasi löytyy aina ihania ideoita:)

   Poista
 4. Hieno, farkkuvaatteiden tuunaus on niin palkitsevaa, kun kangas on jo niin upeaa. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

  VastaaPoista
 5. Hieno, farkkuvaatteiden tuunaus on niin palkitsevaa, kun kangas on jo niin upeaa. Kiva, kun lähdit haasteeseen mukaan :)

  VastaaPoista
 6. Hieno tuli! Itsekin olen tuunaamista suunnitellut, mutta toistaiseksi on jäänyt ajatuksen asteelle. Laatikoissa odottaisi parikin vaatetta jo kun vaan tietäisi, mitä niistä lähtisi kehittelemään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mukavaa kuulla, että tuunaus kiinnostaa! Netti ja käsityöblogit ovat kyllä oiva ideapankki; joskus idean voi saada toisen käsityöstä, joskus jostain kaupan valmisvaatteesta ja usein se tulee omasta päästä kun antaa ideoiden liikkua vapaasti:)

   Poista