15.6.2015

Hempeää kesäistä

Joskus käy niin, että jokin käsityö ei vain onnistu. Minulla ainakin. Tällä kertaa sanoisin, että onneksi, koska se lähti poikimaan jotain uutta...:)

Tarina alkaa siitä, kun päätin tehdä pitsitunikan, tällä kertaa valkoisen. Tällainen siitä tuli.


Ihan nätti tunika, ei siinä mitään. Mutta se kiristi rintojen kohdalta... Olin tehnyt sen samalla kaavalla kuin tämän. Edellinen vain oli joustavaa kangasta ja tämä ei jousta, ei sitten millään. No, aikani harmiteltua päätin leikata sen kahteen osaan - yläosa pois ja alaosa  (kainalojen alta) tulee uuteen. Onneksi kangasta on vielä jäljellä!

Päätin myös yhdistää siihen tämän. Leikkasin myös sen samasta kohdasta poikki.Yhdistin nämä keskenään ja leikkasin yläosan valkoisesta pitsistä uudelleen, leveämpänä, jotta siihen saisi myös taitteiden kautta enemmän tilaa. Sovittelin päällä, ja tein sopiviin kohtiin taitoksia.Vaaleanpunaisen alusmekon osalta poistin myös pitsin yläreunasta. Mutta apua, sen kangas loppuisi kesken! Mitä neuvoksi...


Onneksi löytyi samanvärinen, aamutakin vyö. Lisäsin siitä olan yli kaitaleet, jotka menevät ristiin selän puolella. Tällainen siitä sitten tuli, kaikkien ongelmien jälkeen:)Tässä vielä takaosa mustan topin kanssa, niin se erottuu paremmin:)Osallistun tällä samalla myös Pienen linnun Kesäkuu-haasteeseen, tällä kertaa matti myöhäisenä, sillä haaste oli viime viikolla... Tulkitsen jälleen teemaa näin käsitöiden kautta ja minua inspiroi lause "Kesäkuu on kukkakuu".


Aurinkoista alkanutta viikkoa!4 kommenttia:

 1. Hieno jatkotuunaus! Itselle on valitettavan tuttua tuo, että alkuperäinen suunnitelma ei ihan onnistu ja sitten tarvitaan suunnitelmat b, c ja d paikkaamaan tilannetta. :)

  VastaaPoista
 2. Kiitokset! Tottuukohan siihen joskus...:)

  VastaaPoista
 3. Kesäkuussa toivoisi myös tarkenevan keveissä vaatteissa.

  VastaaPoista
 4. Sanopa muuta... Mutta sisällä ainakin voi näillä keleillä yrittää:)

  VastaaPoista