4.6.2015

Kukkaympyrän ohje

Eilisessä postauksessani oli kukkaympyröin koristellut sukat. Tänään olen yrittänyt saada väännettyä (ensin itselleni) rautalankamallista ohjetta, että miten virkataan kukkaympyrä. Tässä se tulee...

Aloitussilmukan jälkeen virkataan kymmenen ketjusilmukkaa.

Hups. Minulle tuli 12... No, purin kaksi:) Kannattaa tehdä siis suoraan 10:) Yhdistetään piilosilmukalla lenkiksi.
 Virkataan ketjuun 24 pylvästä (ensimmäisen pylvään tilalla on kolme ketjusilmukkaa).

Ensimmäiseen ketjuun virkataan kahdeksan ketjusilmukkaa, jätetään kolme pylvästä väliin ja yhdistetään kiinteällä silmukalla neljänteen pylvääseen. Sen jälkeen virkataan aina seitsemän ketjusilmukkaa ja yhdistetään kiinteällä silmukalla neljänteen pylvääseen, kunnes on kuusi ketjusilmukkaketjua pylväsrinkulan ympärillä.


Niin ikään näin...

Jokaiseen ketjuun virkataan kiinteä silmukka, pylväs, 6 pitkää pylvästä, pylväs ja kiinteä silmukka. Siirrytään seuraavaan ja sama juttu... 

Kunnes kaikissa ketjuissa on kiinteä, pylväs, 6 pitkää pylvästä, pylväs ja kiinteä. Lopuksi yhdistetään piilosilmukalla ensimmäiseen kiinteään silmukkaan ja päätellään langat. Jes, näyttää mallilta!


 Tässä vielä piirroksena. Eli 10 ketjusilmukkaa ketjuksi, yhdistys piilosilmukalla.


Kolme ketjusilmukkaa, 23 pylvästä ketjuun.
Virkataan 6 ketjua, ensimmäiseen kahdeksan ketjusilmukkaa, seuraaviin seitsemän. Yhdistetään piilosilmukalla ensimmäisen ketjun ensimmäiseen ketjusilmukkaan.


Jokaiseen ketjuun kiinteä silmukka, pylväs, 6 pitkää pylvästä, pylväs ja kiinteä silmukka. Siinä se on, ensimmäinen ohjeeni - kukkaympyrä:)


Laitathan kommenttia, jos jokin tuli epäselvästi - en ole aiemmin kirjoittanut ohjetta:)

Mukavaa iltaa kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti