23.6.2015

Lukukokemus: Itte tein ja kierrätin

Olen ihastunut Mariko Palomaan inspiroivaan kirjaan Itte tein ja kierrätin - Inspiraatiota ja ideoita kierrätyskäsitöihin. Kirjan on kirjoittanut siis bloggaaja Madam B.C.

Mariko on parikymppinen oululainen bloggaja, jolla ideoita vaikuttaisi piisaavan loputtomasti. Idearikkaudestaan huolimatta Mariko on tuntenut myös häpeää käsitöistä ja kierrätetyistä tavaroista. Nykyisin hän on kuitenkin sinut asian kanssa - voisi jopa sanoa, että pystyy tuntemaan taidoistaan ylpeyttäkin - ja kirjoittanut aiheesta myös kirjan.

Kirja jakautuu kolmeen teemaan: kierrätä askarrellen, ommellen ja maalaten. Erityisen ihanaa on kannustus lukijan omaan luovuuteen. Kirja antaa perustekniikat, erilaisia ideoita ja vinkkejä sekä tarkempia ohjeita. Punaisena lankana on katsella erilaisia materiaaleja, esimerkiksi vaatteita, koruja ja tavaroita, uusin silmin. Mitä tästä voisi tulla? Voisiko tämän purkaa osiin tai voisiko sen jollain tavalla muokkaamalla saada käyttöön? Ideoilla voi leikitellä, esimerkiksi trikoopuserosta voi tehdä vaikka sukkahousut.

Muutamia kirjan ohjeita minulla onkin jo työn alla. Niistä on piakkoin tulossa omat postauksensa - lisään samalla myös linkit tähän juttuun! Kyseessä ovat pieni kylmälaukku ja vilttitakki.
Uusiokäyttöä parhaimmillaan - Mariko on käyttänyt kylmälaukkuun mm. sateenvarjon vuorina ja kaupanpäällisenä saadun kaupan kylmäkassin eristeenä.

Vilttitakki on kyllä toinen suosikeistani! Yhden olenkin jo tehnyt - ja toinen versio on tulossa. Mariko on tehnyt omansa niin ikään tarpeettomaksi jääneestä viltistä.

Muutamat ohjeet ovat saaneet minut harmittelemaan pois heittämääni materiaalia. Yksi tällaisista ovat hiuspinnit. Minulla oli nimittäin niitä rutosti, mutta koska en keksinyt niille käyttöä, heitin ne jokin aika sitten pois. Nyt olisin käyttänyt niitä tähän.

Tuikkukynttilöiden kuorista ja hiuspinneistä voi tehdä koristepinnejä.

Tässä vielä yksi idean antanut kuva. Sateenvarjon kankaasta ja mm. fleecestä on tehty koiran valjaat. Niinpä, ei ole tullut mieleenkään, että myös sateenvarjon voisi uusiokäyttää! Voisikohan siitä tehdä sadetakin itselle tai lapselle? Täytyypä kokeilla ideaa, kun löytyy ylimääräinen sateenvarjo:) Kirjassa on myös monia muita vinkkejä, joihin sateenvarjoa voi käyttää.

Kuvassa kääpiöpinseri Cora sateenvarjosta tehdyt valjaat päällään.

Mikä sai Marikon sitten innostumaan kirjan kirjoittamisesta? Aihe on selvästikin lähellä hänen sydäntään. On hienoa, että Mariko jakaa ideoitaan lukijoilleen niin blogin kuin kirjankin kautta. Blogissaan Mariko kertoo, että hän oli saanut yhteistyöehdotuksen Books on Demand -tiimiltä, johon hän innolla tarttui. Samalla hän julkisti kirjaan kierrätysaiheisen ideakilpailun ja kirjaan pääsivät mukaan parhaat ideat.

Kirja soveltuu hyvin kesälomalukemiseksi ja siitä saa inspiroivia ideoita esimerkiksi sadepäiviin. Monia materiaaleja voi löytyä myös kotoa ja ideaa voikin alkaa toteuttamaan heti inspiraation iskiessä:)

4 kommenttia:

 1. Näin tuon kirjan jo toisessakin blogissa ja ihastuin itsekin siihen. Se on kyllä seuraavaksi ostoslistalla. Vielä kun oppisin ompelemaan...

  -Susanna / Colour Outside the Lines

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hankinta kannattaa:) Ompelemista voinee verrata moniin muihinkin taitoihin, kehittyy harjoittelemalla. Samalla saa myös uusia ideoita ja luovuutta:)

   Poista
 2. Marikon blogi eli Madam B.C. on myös mahtava ideapankki :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä onkin. Unohdun sinne aina välillä selailemaan erilaisia ideoita yhden toisensa jälkeen:)

   Poista