9.8.2015

Helppo bolero syksyyn

Tänä syksynä aion luottaa boleroihin. Syksylle on luvattu aurinkoa, mutta lämpimistä päivistä huolimatta illat ovat syksyn lähetessä yhä viileämpiä. Bolero on vaate, joka on helppo napata mukaan ja pukea hartioille ilman viiletessä.

Tämä bolero oli loppujen lopuksi varsin helppo toteuttaa. Ensin oli vain vaikea päättää, mitä kivaa kankaasta tekisi ja miten... Bolerot ovat ihania myös siitä, että niihin ei tarvita kovin paljoa kangasta. Tähän esimerkiksi meni n. 50 cm x 150  cm pala - joka on löytynyt kangaskaupan palakorista!


Bolero on tehty siten, että kummastakin päästä on ommeltu reunat hihojen mitalta yhteen. Laitoin kankaan hiukan vinoon molempien hihojen osalta siten, että hihansuussa toinen kankaan reunoista meni yli. (Oltava tarkkana, että menee molemmissa samoin päin!)  Näin boleron selän alareuna on lyhyempi ja yläosa (kaulus) on pidempi. Lisäksi ompelin helman ja kauluksen reunan kaksinkertaisena siistiksi ja hihansuusta taitoin kertaalleen n. 2 cm, ja ompelin sen nurjalle puolelle. Käytin ompelukoneessa joustavaa reunaommelta, niin kangas ei venynyt pahasti.


Lopuksi virkkasin hihansuun reunat koristeellisemmiksi aika samansävyisellä langalla - turkoosinsävyt ovat minusta ihastuttavia ja jostain kumman syystä kaapeistani löytyikin tätä ihanan väristä lankaa!Virkkaus oli nopea toteuttaa; ensin suoraan reunaan yksi kerros kiinteitä silmukoita (malli on seitsemällä jaollinen). Seuraava kerros virkataan seuraavasti; seitsemän kiinteätä silmukkaa, käännetään työ ja virkataan seitsemän ketjusilmukkaa, jätetään 5 kiinteätä väliin, kiinteällä kiinni, käännetään jälleen työ ja virkataan ketjuun kuusi kiinteää silmukkaa, viiden ketjusilmukan lenkki sekä kuusi kiinteää silmukkaa. Tätä jatketaan kerroksen loppuun asti. Lopuksi piilosilmukalla kiinni ensimmäisen ketjun alkuun.


Mukavaa sunnuntaipäivää!

4 kommenttia:

  1. tosi kiva!Mietin, että tuo olisi helppo malli toteuttaa myös neulomalla mohairista isoilla puikoilla suorakaiteen muotoinen kappale...:)

    VastaaPoista
  2. Hyvin sopivat yhteen kangas ja pitsi.

    VastaaPoista