22.8.2015

Virikkeitä elokuulle

Kivemman blogin linkkiringissä Listamania kerätään tällä kertaa ideoita siitä, miten voi nauttia elokuusta ilmaiseksi. Valitsin tähän teemakseni syksyn tulon; on aika miettiä omaa tyyliä, aloitella uusia harrastuksia ja oppia uusia asioita.
 - Siis mitä, eivätkö nämä kaikki olekaan maksullisia, saatat miettiä... Katsotaanpa:)

Oma tyyli ja vaatekaapin sisältö syyskuntoon

Haluatko kehittää omaa tyyliäsi ja vähentää "minulla ei ole mitään päällepantavaa" tuntemuksia? Toivoisitko sen sijaan, että vaatekaappisi olisi oikea aarreaitta, josta pursuilisi kivoja vaatteita ja että asun koostaminen kävisi helposti? Itse olen alkanut toivoa niin. Aikani ongelmasta kärsittyäni olen tarttunut härkää sarvista ja olen alkanut lukea kirjoja aiheesta. Ja näitä kirjoja on lainattavissa kirjastosta, ihan ilmaiseksi!

Luin juuri Elika Gibbsin kirjan Unelmien vaatehuone ja siitä löytyi monta hyvää vinkkiä järjestyksen aikaansaamiseen - esimerkiksi käsilaukut voi laittaa kauniisti esille sen sijaan että ne tunkee komeron pimeimpään koloon:) Löysin myös Lauren Conrandin tyylikirjan  vain euron hintaan ja hyllyistäni löytyy myös Trinny Woodallin ja Susannah Constantinen kirja Tyyliä vai ei.


Kuva Elika Gibbsin / Practical Princessin sivuilta

Tutustu kulttuureihin ja ihmisiin

Matkailu avartaa. Mutta eri kulttureihin ja ihmisiin voi tutustua muutoinkin kuin reissaamalla maailman ympäri. Ai, siis miten? 

Oletko jo kuullut Communal Global -blogin Wednesday around the world -linkkiringistä, esimerkiksi Pienen Linnun blogin kautta? Näiden blogien kautta on mahdollista seurata ja kuulla viikottain kuulumisia ympäri maailmaa. Voi klikkailla mielenkiintoisia postauksia ja nähdä kuvia esimerkiksi Thaimaasta, Italiasta tai Uudesta Seelannista. 

Itse pidän myös ruokamatkailusta - minulla on eri maiden ruokaohjekirjoja ja toisinaan kokeilen eri teemoilla kokkailua. Miltä kuulostaisi esimerkiksi ranskalaiset tai italialaiset jälkiruoat tai kiinalainen keittiö... Näitäkin kirjoja voi lainailla kirjastoista

 Italialaisista herkuista voi kokeilla vaikkapa herkullista panna cottaa tai zabaglioneta.

Nauti syksyn herkuista!

Parhaillaan on menossa mustikkakausi ja niitä on ainakin meillä päin paljon. Myös metsävadelmaa löytyy juuri nyt sekä kanttarelleja. Niinpä, mikäli lähistöltäsi löytyy metsiä, kannattaa sieltä käväistä hakemassa esimerkiksi hieman mustikoita ja tehdä niistä esimerkiksi mustikkapehmistä - helppoa ja nopeaa!


Opettele jotain uutta

Mistä olet kiinnostunut? Netti on pullollaan erilaisia vinkkejä ja ideoita. Jos olet kiinnostunut esimerkiksi ompelusta tai tuunauksesta, aloita jostain pienestä ja helposta ja siirry sitten hiljalleen suurempiin haasteisiin.

Esimerkiksi tämä koru oli helppo ja nopea tuunailla vanhoista koruista ja korutarvikkeista.

Blogeista löytyy vaikka mitä - muun muassa Madam BC:n blogi on oikea ideapankki! Itse en juurikaan lue lehtiä, vaan sen sijaan seurailen kiinnostavia blogeja.

Myös esimerkiksi valokuvauksesta löytyy paljon tietoa ja vinkkejä niin netistä kuin kirjoistakin. Voit myös osallistua esimerkiksi linkkirinkiin ja jakaa omia kuviasi - esimerkiksi Pienellä Linnulla on viikottainen MakroTex-haaste. Myös facebookista löytyy Suomen Luonnonvalokuvaajien ryhmä, johon voi jakaa kuvia sekä mahdollisuus seurata ryhmän tykätyimpiä kuvia sivun kautta.

Ulkoile

Ulkona voi liikkua niin kuntoilutarkoituksessa kuin omaksi ilokseenkin - esimerkiksi nauttia elokuisista aurinkoisista päivistä tai kauniista maisemista.

Samalla voi taltioida suosikkimaisemia kännykkään tai kameraan ja vaikkapa vaihtaa taustakuvaksi itseä ilahduttamaan ja pitämään hyvää kesäfiilistä yllä. Pidän nykyisin mukana aina digikameraa, näin voi silti napata kuvia (kännykkäni muisti kun on yleensä aina täynnä).Lisää vinkkejä löytyy täältä.

Aurinkoista viikonloppua!

10 kommenttia:

 1. Olipas mukavia ideoita elokuulle! Pitääpäs tarkastaa löytyisikö Unelmien vaatekaappi -kirjaa meidän kirjastosta. Huippua, että osallistuit Listamaniaan!

  VastaaPoista
 2. Vaatekaappi kuuluu omaan elokuiseen tekemislistaani. Vielä se on vähän vaiheessa, mutta onneksi on vielä pari päivää aikaa jäljellä! :D Vielä ehtii! :) Aurinkoisia päiviä toivottelen Luomulaaksosta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset ja aurinkoisia päiviä myös sinulle! Vielä ehtii onneksi monenmoista:)

   Poista
 3. Meillä on selkeästi molemmilla jo syksyä ilmassa, sillä tuo vaatekaapin raivaus on minullakin työn alla! :) Olenkin kuullut tuosta Unelmien vaatekaappi -kirjasta, mutta en ole sitä vielä lukenut, vaan olen sen sijaan keskittynyt KonMari-menetelmään. Pitääpä tarkistaa olisiko omassa kirjastossa tuota vaatekaappikirjaa tällä hetkellä vapaana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hups, siis Unelmien vaatehuone olikin kirjan nimi, ilmankos ei ensin löytynytkään kirjaston listoilta! :D

   Poista
  2. Hyvä, että huomasit! Lähestyvä syksy saa kyllä katsomaan vaatekaappia uusin silmin:) Aiemmin en ole yleensä tehnyt tällaista raivausta...

   Poista
 4. Hyviä vinkkejä! Mä olen elokuun aikana raivannut turhia vaatteita pois, joten nyt tilan lisäännyttyä voisinkin selvittää, miten jäljelle jääneet vaatteet ja asusteet saisi fiksuimmin paikoilleen!

  VastaaPoista
 5. Kiitokset! Hienoa, kun olet ehtinyt raivailemaan, se on iso urakka, mutta varmasti kannattaa:)

  VastaaPoista
 6. Erinomaisesti listattu houkuttelevia asioita

  VastaaPoista