20.12.2015

Joulupukin pajassa

Pajassa käy kova kuhina. Tarkoituksenani on tehdä vielä tällainen virkattu kori, jonka olen tehnyt aiemminkin, paitsi vähän suurempana. Tämä aiempi korini löytyy täältä.


Sain jo korin virkattua ja se kävi tärkkäysliemessäkin. Koska edellinen (perunajauhoista ja vedestä tehty) jätti pienenkin korin vähän löysäksi, päätin kokeilla tällä kertaa sokerilientä. Laitoin sokeria hieman enemmän kuin monissa ohjeissa, eli tähän tuli 3 dl sokeria ja 2 dl vettä (useissa ohjeissa puolet vettä ja puolet sokeria). Toivonkin, että tästä korista tulee kiinteämpi.


Tällä kertaa ei tarvinnut enää niin ihmetellä - ei kuin vain sokeri ja vesi kuumaksi ja sekoittelemaan - ja virkkaustyö kunnolla märäksi. Kuivausalusta on tehty parista pienestä pahvilaatikosta (sis. kissanruokia alunperin) ja elkukelmua päälle. Alla on uunivuoka leivinpaperilla päällystettynä. Sitä tahmeaa sokerilientä kun tulee valumaan jonkin aikaa. Kori on virkattu alla olevien pahvilaatikoiden kokoiseksi isoäidinneliökuviolla ja pohjan jälkeen en ole enää lisännyt silmukoita -> näin siitä saa korin muodon.

Lisäksi työn alla on Titi-nalle virkaten - tosin vielä sitä ei voi nalleksi sanoa, koska menossa on vasta ensimmäinen jalka...


Mukavaa 4. adventtisunnuntaita myös sinulle!

2 kommenttia: