30.12.2015

Keskeneräiset joululahjat


Pidin itselleni käsitöiden suhteen "kurinpalautuksen". Että nyt on aika saattaa keskeneräisiä valmiiksi sen sijaan, että aloittaisin koko ajan uusia nurkkiin pyörimään. Välillä nimittäin pystyn tekemään yhtäkin kerrallaan ja saattamaan sen valmiiksi ja aloittamaan sitten vasta seuraavaa, mutta jotenkin homma lähti käsistä ennen joulua ja nyt on sitä ja tätä keskeneräistä pussukkaa...

Ensimmäisenä valmiiksi sai tulla keskeneräinen joululahja. Aloitin ensimmäisen käsivarsineulonnalla tekemäni tuubihuivin jälkeen toista, mutta se jäikin alkuinnostuksen jälkeen puolitiehen. Olin suunnitellut tekeväni sen eräälle ystävälleni, jota en nähnytkään ennen joulua, mikä mahdollisti myös työn jättämisen niin ikään kesken. Olen kuitenkin korvamerkannut tämän hänelle ja toivon tapaavani hänet pian - nyt olisi ainakin huivi valmiina;)


Tällä kertaa virkkasin Rustika-langasta ensin ketjusilmukkanauhaa suurella koukulla ja sitten tein siitä nauhasta käsivarsineulonnalla pitkähkön huivin. Lopuksi "ompelin" päät yhteen käsin pujottelemalla ketjua silmukoiden väleistä. Silmukoita työssä oli 11, eli neulonta itsessään oli nopeaa, kun ehti vain virkata ensin niitä ketjusilmukoita. Tein niin, että virkkasin aina ensin jonkin pätkän ketjua ja sitten neuloin ne käsivarsieni avulla. Virkkaushetkillä työ lepäsi käsivarrella (ja keskeneräisenä talouspaperirullatelineessä).


Voisin tässä samalla esitellä samasta langasta valmistamani nallen - joka ehti tulla juuri jouluaattona (siis ajoissa) valmiiksi! Ja lapseni tunnisti sen nalleksi ja suhtautuu samoin kuin muihinkin pehmoleluihinsa, välillä se kulkee mukana ja välillä odottaa nurkassa huomiota. Mitään ohjetta en käyttänyt, virkkailin vain kiinteitä silmukoita mieleni mukaan. Se on todella innostavaa, kun voi tehdä käsitöitä oman mielikuvituksensa mukaan, eikä ole riippuvainen siitä, löytääkö jonkin kivan ohjeen.


Mukavaa päivää sinullekin!

2 kommenttia:

  1. Hauska huivi-voisin itsekin kokeilla nyt kun olen kokeilu-tuulella:D.Joulun jälkeen iski joku kumma vimma uusiin juttuihin ja testasin jo käsinkehrättyä ja värjättyä lankaa lapasiin,tein kaulurin ja kokeilin kuplaneuletta:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa, että olet intoutunut kokeilemaan uusia juttuja! Toivottavasti ehdit laittaa ne myös blogiisi näkyviin, niin pääsen ihastelemaan:) Kuplaneuleesta en ole ennen kuullutkaan;)

      Poista