29.7.2015

Koivuntuoksuiset löylypussit

Kirjoittelin aiemmin innostuneeni löylypussi-ideasta ja hain silloin koivunoksia kuivattavaksi. Törmäsin ideaan Kaikki paketissa -blogissa ja halusin kokeilla niitä itsekin. Näin muuten löylypusseja myös myytävänä Someron Pellavakeskuksessa - kävin siellä viime viikolla. Kannattaa käydä tutustumassa! Siellä on parhaillaan tekstiilitaiteilija Saara Hirvisalon näyttely ja toki myydään myös paikallisia käsitöitä.

Mutta löylypusseihin...


Kankaana käytin aiemmin rikkinäisestä käsilaukusta purkamaani vuorikangasta. Ompelin pusseista osin hieman eri kokoisia,sen mukaan minkä kokoisia kankaanpalat olivat. Tulee sitten testattua, tuoko isompi pussi enemmän koivuntuoksua:)


Täytin pussukat kuivatuilla koivunlehdillä.Täytteenä voisi varmasti käyttää monia muitakin kuivattuja kasveja - esimerkiksi laventeli kuulostaisi ihanan rentouttavalta tuoksulta.


Ei muuta kuin testailemaan! Mielenkiintoista kokeilla, kuinka paljon tuoksua ne antavat - ja montako kertaa yhtä voi käyttää...Rikkinäisestä käsilaukusta on kyllä ollut jo moneen juttuun. Ensimmäiseksi tein sormenjälkiä putsaavan kännykkäkotelon.

 


 

Ja nyt tuli käytettyä vuorikankaat. Hmm. keinonahkapaloja on vielä...:)

Mukavaa ja idearikasta päivää!

4 kommenttia:

 1. Upeita tuli! Mukavaa, että lähdit kokeilemaan näitä. Mukava lahjaideakin esim. jouluksi. Sen verran vinkkaan tässä, että paras aika säilöä koivuntuoksu on alkukesästä, juhannuksen tienoilla. Silloin tuoksu on koivuissa voimakkaimmillaan. En tiedä, kuinka hyvin loppukesän koivut vielä tuoksua tuovat, mutta mielenkiinnolla kuulisin :) Ja tuo kuivatun laventelin käyttäminen kuulostaa aivan mahtavalta idealta myös :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Kuivasin juhannuksen jälkeen koivunlehtiä - hiukan niitä vielä jäikin:) Kiitokset kivasta ideasta!

   Poista
 2. Sinulle on tunnustus blogissani! :) http://kasintaiottu.blogspot.fi/2015/08/tunnustus.html

  VastaaPoista