19.7.2015

Miksi siivousvälineet ovat niin rumia?

On ihanaa, miten bloggaaminen antaa paljon uusia ideoita. Niitä syntyy monella tapaa, esimerkiksi tekemällä ja kokeilemalla sekä lueskelemalla ja katselemalla muiden ihania toteutuksia. Myös ihmettelyn kautta voi tulla ideoita - mihin tuon voisi käyttää tai miten jonkin jutun voisi ratkaista. Ja mitä enemmän tekee ja toteuttaa, sitä luovemmaksi oma ajatusmaailma taitaa muuttua. On myös helpompaa kokeilla, että toimisiko jokin itselle uusi juttu.

En juurikaan enää osta esimerkiksi käsityölehtiä - miksi ostaisin, kun netti on pullollaan ideoita? En kaipaa lehtien tarjoamia kaavoja, vaan minusta on hauska piirtää omia jo olemassa olevista vaatteista ja tuunata vaatteita uuteen uskoon - omalla mielikuvituksellani:)

Sanoisin, että juuri bloggaamisen kautta on tullut paljon tätä idearikkautta lisää. Kokeilen ja toteutan silti - vaikka olisin ensin vähän epäuskoinen. Ja olen saanut aimo annoksen itseluottamusta. Huomasin myös, että vaatekaapissani alkaa jo olla enemmän sellaisia kivoja vaatteita. Menen sinne enemmän mielissäni, kun tiedän löytäväni sieltä jotain kivaa. Aiemmin yritin löytää epäsopivien joukosta vain sen parhaiten sopivan... Projekti on toki vielä kesken - se on sellainen ikuisuusprojekti - mutta tulokset alkavat kuitenkin jo näkyä.

Eikä ideani olekaan jääneet pelkästään vaatejuttuihin, vaan olen kiinnostunut muustakin. Ihastuin taannoin Madam BC:n fleecemoppiin, kun selailin blogia - tosin nyt en löytänyt heti postausta, jotta olisin pystynyt linkkaamaan siihen... Olisikohan ollut vuodelta 2014? Kyseessä on siis tämä idea. Kiitokset Marikolle vielä postausvinkkauksesta!  

Tein siitä kuitenkin oman versioni. Se sai minut miettimään, että miksi siivousvälineet on tehty sellaisiksi, että ne on pakko laittaa siivouskaappiin piiloon? Miksi ne ovat siis niin rumia? Niinpä päätin vähän koristella tätä omaa toteutustani. Nyt minulla onkin söpö pikkumoppi, eikä niin haittaa vaikka moppiosa olisikin näkyvillä kuivumassa:)Toinen reuna on hieman toista lyhyempi - sen saa siltä puolelta helposti pois (syntyi tosin vahingossa) :) Kyllä nyt kelpaaa siivoilla! Kokeilin jo pyyhkäistä sillä keittiön lattian, ja hyvin toimi - kostea fleece pyyhkii hyvin.

Mukavaa sunnuntaita!

14 kommenttia:

 1. Tarkoitat varmaankin tätä postausta: (jossa myös linkit versioihin, joista oma inspis tuli) http://madambc.blogspot.fi/2014/11/tilkuista-ratteja.html :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset, juuri tätä tarkoitin! Lisäänkin linkin heti tekstiin:)

   Poista
 2. Ehkä moppien tekeminen saisi minutkin kiinostumaan enemmän siivouksesta. Onhan tuollaisella kukkaversiolla ihan erilaista pestä lattioita. Kiva Idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän tunteen, itsekin inhoan siivoamista. Mutta tällä mopilla siitä tulikin jotenkin kiva juttu, teen niitä varmasti vielä pari lisää:) Tällöin joku mopeista voi olla aina pesukoneessa /pesua odottamassa.

   Poista
 3. Hauska idea!! Nyt on kyllä suloinen moppi :)

  VastaaPoista
 4. Kiva idea! Itseni tuntien epäilen, ettei mopin tuunaus auttaisi tässä tapauksessa yhtään.;D Olen kyllä tykännyt kauhean paljon mm. Susannan Työhuoneen tiskiräteistä, koska ne ovat niin kivoja ulkoasultaan...ehkä se on jopa lisännyt intoa tarttua rättiin, sillä nämä eivät muutu löyhkääviksi ja limaisiksi.:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Mullakin on edelleen opettelua siivoamiseen suhtautumisen kanssa, mutta jotain positiivista muutosta on ollut nähtävissä:) Täytyykin käydä kurkkaamassa mainitsemasi tiskirättivinkki:)

   Poista
 5. Tuo on niin totta, että siivousvälineet ovat yleensä - ei ehkä rumia, mutta tylsiä. Meillä on kirkkaanpunainen pölynimuri ja se saa kyllä olla koko ajan näkösällä - en sitä viitsi joka käyttökerran raahata siivouskaappiin - miksi ihmeessä, kun mielestäni se on oikein söpö :) Noita Tainan mainitsemia Susannan Työhuoneen bambutiskirättejä on tosi miellyttävä käyttää ja pitää esillä - pitäisikin itsekin tilata lisää niitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En olekaan ajatellut, että imuri voisi olla söpö:) Kävinkin jo kurkkaamassa bambutiskirättejä, ne vaikuttavat hyvältä!

   Poista
 6. Tulipa soma moppi! Kyllä tuolla jo ilokseen siivoilee! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitokset! Se on kyllä saanut hymyn huulille ja myös kaverin seurakseen:)

   Poista
 7. Olisi muuten aika hyvä liikeidea jollekin alkaa valmistamaan kauniita siivousvälineitä!

  VastaaPoista